perjantai 3. helmikuuta 2012

Runebergin tortut



Leivoimme tänään ensi sunnuntain kunniaksi Runebergin torttuja koko koulun väelle. Reippaat leipurimme loihtivat todella herkullisia torttuja! Näitä kannattaa kokeilla myös viikonloppuna kotona. Tässä maukas ja helppo resepti:

                                                                 Runebergintortut
                                                                 30 - 60 min
,

Ainekset           n.25 kpl
2 dl                      korppujauhoja
2 dl (n. 110 g)  kaurakeksiä, jauhettuna
200 g                 leivontamargariinia tai voita
2 dl                      sokeria
2                           kananmunaa
2 dl                      vehnäjauhoja
2  tl                      leivinjauhetta
1 tl                       kardemummaa
2 dl                      kermaa

Pinnalle
vadelmahilloa
Tomusokerikuorrutus

Vaihe 1
Jauha  keksit hienoksi monitoimikoneella. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. Lisää keksimurut, korppujauhot ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.

Vaihe 2
Valitse mieluimmin ainakin 1/2 dl:n vetoisia, mahdollisimman jäykkiä ja korkeareunaisia paperi- tai alumiinivuokia. Voitele alumiinivuoat huolellisesti. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. ( Pane jokaiseen koloon noin 1/2 tl vadelmahilloa.) Lado vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13 - 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vaihe 3
Koristele tortut vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.

Ei kommentteja: